Press here to visit the Homepage Press here to contact us.
Tuesday, 20. August 2019  


Καλώς ήρθατε στο Βιοτεχνικό Πάρκο Ρεθύμνου (  ΒΙΟΠΑ ) Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τις πληροφορίες, έγγραφα, αιτήσεις που αναζητάτε σχετικά με το ΒΙΟ.ΠΑ. Ρεθύμνου.

 

Creative Clusters Manifesto, July 2008

 

 

Το μανιφέστο των Δημιουργικών Επιχειρήσεων στη Κρήτη

 

Ρέθυμνο, Ιούλιος 2008

 

 

 

 

1. Όχι ενδιάμεσοι φορείς για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων σε clusters . Τα προγράμματα αγαπούν την υποστήριξη των clusters , αλλά σπάνια τα διατιθέμενα χρήματα προσεγγίζουν άμμεσα την επιχείρηση έτσι ώστε να μπορεί να δαπανήσει αποτελεσματικά και γρήγορα σε αυτό που ξέρει ό,τι χρειάζεται. Συχνά οι προϋπολογισμοί μειώνονται σε αμελητέα επίπεδα από τη στιγμή που θα φτάσουν στον προορισμό τους και συχνά φανερώνονται μέσω των ενδιάμεσων φορέων που δεν μπορούν να παρέχουν το όφελος των χρημάτων που προοριζόταν αρχικά.

Προτείνουμε ότι οι δημιουργικές επιχειρήσεις να κρατούν τον προϋπολογισμό μέσα στις συμφωνηθείσες παραμέτρους της Κυβέρνησης, επιτρέποντας τους την πηγή της υπηρεσίας των εμπειρογνωμόνων που χρειάζονται, όπου αυτή είναι πλέον κατάλληλη.


2. Η σωστή ερμηνεία των κανόνων περί  κρατικών ενισχύσεων Οι κρατικές ενισχύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εύλογα γενναιόδωρες ειδικά για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις. Η γέννηση της πρωτοβουλίας Jeune Enterprise Innovante (Νέα καινοτόμος Εταιρία) στη Γαλλία απέδειξε επίσης ότι τα όρια των κρατικών ενισχύσεων μπορούν να είναι καταστροφή για να δοκιμαστούν από τα κράτη μέλη που επιθυμούν να πειραματιστούν.

Καλούμε τις περιφερειακές και εθνικές αρχές για να αναγνωρίσουν ότι έχουν ένα μεγάλο εύρος στη βοήθεια της βιομηχανίας των δημιουργικών επιχειρήσεων  και για να αναγνωρίσουν οτι αν αυτή η βοήθεια δεν είναι διαθέσιμη, είναι επειδή αυτές οι αρχές δεν έχουν δώσει προτεραιότητα στον τομέα των δημιουργικών επιχειρήσεων ως χώρου  για ενεργό υποστήριξη.3. Εάν αγαπάτε κάτι, αφήστε το να προχωρήσει Μια μεγάλη ιδέα ή μια τεχνολογία δεν μπορεί συχνά να ευδοκιμήσει στο τόπο προέλευσης για πολλούς λόγους, ωστόσο, η χρηματοδότηση , η μεταφορά τεχνολογίας ή οι άνθρωποι περιορίζουν συχνά την ιδέα σε μια συγκεκριμένη περιοχή όπου πεθαίνει ήσυχα.

 

Η Ελλάδα και  Ευρώπη έχει την ευθύνη να σκεφτεί ως μια οντότητα και όχι σαν μια συλλογή ανταγωνιστικών περιοχών, οργανώσεων και ανθρώπων και εάν  μια νέα ιδέα/τεχνολογία μπορεί να βρεί ένα καλύτερο μέρος για να μεγαλώσει, τότε θα πρέπει να της επιτραπεί να ταξιδέψει με όλα τα χρήματα υποστήριξης άθικτα.

 

Οι πόροι θα πρέπει να είναι φορητοί, ικανοί να ταξιδέψουν με το πρόγραμμα δεδομένου ότι βρίσκουν τη βέλτιστη θέση τους. Κατά αυτόν τον τρόπο, η προσφορά φροντίδας σε νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι ακόμα διαθέσιμη, αλλά όχι μόνο με έναν τρόπο που περιορίζει  την ανάπτυξη των επιχειρήσεων που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν.

 

   

4. Ενσωματώστε, μην επωάστε – όλες τα clusters δεν είναι χρυσές ευκαιρίες. Η βιασύνη στην Ελλάδα και τη Ευρώπη να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και clusters έχει πολλές μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις, όπως η δημιουργία μιας επιχείρησης όταν μια άδεια χρήσης θα ήταν καλύτερη, η περιορισμένη χρήση των χρημάτων κεφαλαίων σε πάρα πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις.  Απευθύνουμε έκκληση για αυστηρή εμπορική αξιολόγηση της αγοράς από μια διεθνή προοπτική της έρευνας προοριζόμενη για τη δημιουργία επιχείρησης όπου τα δημόσια χρήματα θα δαπανηθούν για την υποστήριξή της.

 


5. Τέλεια χρηματοδότηση  ή καθόλου χρηματοδότηση Πάρα πολύ συχνά, το χρηματικό ποσό που διατίθεται σε προλειτουργική φάση είναι υπερβολικά χαμηλό για το προτεινόμενο επιχειρηματικό πρότυπο για να πετύχει. Η Ελλάδα και η Ευρώπη φαίνεται να προτιμά να εξαπλώσει αραιά τα χρήματά της σε πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις παρά να επενδύσει σημαντικά σε ισχυρότερες επιχειρήσεις - το αποτέλεσμα είναι ότι υπερβολικά μεγάλος αριθμός νέων επιχειρήσεων προωθούνται χωρίς τα χρήματα που χρειάζονται και το επιχειρηματικό σχέδιο δεν μπορεί να επιτευχθεί ακόμα κι αν η τεχνολογία έχει τις δυνατότητες να είναι νικητής. Το κοινό επενδύει τα σκληρά κερδισμένα χρήματά του σε αυτή την επιχείρηση και πρέπει να περιμένουν να δουν μια επιστροφή – το 10% ενός νικητή είναι καλύτερο από το 50% ενός ηττημένου. Αυτή τη στιγμή πάρα πολλά χρήματα χάνονται σε υποχρηματοδοτούμενες νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Απαιτούμε «μη μετατρέψιμα χρήματα- άλλου είδους κίνητρα» για να επενδυθούν και σε επαγγελματικό επίπεδο όπου ένα επιχειρηματικό σχέδιο θα επιτύχει - προσφέροντας στους δημόσιους επενδυτές την επιστροφή που θα περίμεναν αν ήταν ιδιωτική επένδυση .

 

 

 

 

 

  

 


powered by HOTSoft.gr
ιντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες