Press here to visit the Homepage Press here to contact us.
Sunday, 18. August 2019  


Καλώς ήρθατε στο Βιοτεχνικό Πάρκο Ρεθύμνου (  ΒΙΟΠΑ ) Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τις πληροφορίες, έγγραφα, αιτήσεις που αναζητάτε σχετικά με το ΒΙΟ.ΠΑ. Ρεθύμνου.

 

Το κινητό αγοράζει μουσική

music phones

Oι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πασχίζουν να ικανοποιήσουν όλο και περισσότερους συνδρομητές, προσφέροντάς τους νέες υπηρεσίες και δυνατότητες. Σημείο αιχμής όπου ο ανταγωνισμός μαίνεται είναι η μουσική, καθώς τα κινητά τηλέφωνα αποκτούν όλο και περισσότερες μουσικές δυνατότητες. Τα νεώτερα μοντέλα διαθέτουν κάρτες μνήμης, ενσωματωμένα ποιοτικά ηχεία, έξοδο για ακουστικά, πρωτόκολλο Α2DΡ για μεταφορά μουσικής σε συσκευές Βluetooth (ακουστικά, ηχεία κ.ά.) και λογικό είναι ο κόσμος να αναζητά τρόπους να τα φορτώσει μουσική.
Αν κάποιος δεν αρκείται στη μεταφορά μουσικής από τον υπολογιστή, αλλά θέλει όπου και αν βρίσκεται να κατεβάσει απευθείας ένα τραγούδι στο κινητό του, τότε μπορεί εύκολα και γρήγορα να το κάνει και μάλιστα χωρίς να πληρώσει πολλά.
Οι προσφορές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, σε συνεργασία με τις δισκογραφικές είναι εξαιρετικές και φαίνεται ότι κάποιοι έχουν βάλει μυαλό, εγκαταλείποντας την πολιτική των πολύ ακριβών χρεώσεων.


Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος αγοράς ενός μεμονωμένου τραγουδιού από το Vodafone Live! ξεκινά από τα 0,99 ευρώ, ενώ ένα ολόκληρο άλμπουμ μπορεί να κοστίζει μόλις 12,50 ευρώ, τιμές αντίστοιχες με αυτές ενός website. Ακριβότερη πάντως είναι η αγορά μεμονωμένων τραγουδιών από τις Wind και Cosmote, οι οποίες ακολουθούν διαφορετική πολιτική.
Για παράδειγμα, για όσους θέλουν να κατεβάζουν συνέχεια τραγούδια υπάρχουν πολύ καλύτερες τιμές, με τη Wind να προτείνει το πολύ ανταγωνιστικό πρόγραμμα Μusic Νon Stop με τo οποίo οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν να κατεβάσουν ακόμα και 1.000 μουσικά κομμάτια τον μήνα με κόστος 5,99 ευρώ. Μάλιστα, τα τραγούδια είναι διαθέσιμα είτε μέσω της υπηρεσίας (WΑΡ) Wind Ρlus, είτε με υπολογιστή μέσω Ίντερνετ στη διεύθυνση http://fulltracks.wind.com.gr, με το πρόγραμμα αυτό να κοστίζει 3,49 ευρώ για απεριόριστο όγκο δεδομένων, τόσο στο Μusic Νon Stop όσο και σε άλλες υπηρεσίες. Το φτωχότερο σε περιεχόμενο με μόλις 500 μουσικά κομμάτια, αλλά ταυτόχρονα και το πιο ακριβό είναι το site της Cosmote ΜyΖοne, αλλά σίγουρα σύντομα θα δούμε και αυτήν την εταιρεία να υποκύπτει στην πίεση του ανταγωνισμού των άλλων δύο.
Το μόνο μειονέκτημα σε όλες τις περιπτώσεις είναι ότι το διαθέσιμο ρεπερτόριο είναι σχετικά μικρό σε κάθε εταιρεία, καθώς οι συμφωνίες με τη βιομηχανία της μουσικής δεν επιτρέπουν ακόμα την προσφορά όλων των τραγουδιών από όλες τις εταιρείες. Ως αποτέλεσμα τα τραγούδια κάποιων καλλιτεχνών είναι διαθέσιμα από μια εταιρεία και κάποιων άλλων από άλλη.

RealΤones
Ειδική κατηγορία αποτελούν τα τραγούδια σε μορφή RealΤones και Welcome Tones, για όσους θέλουν όχι μόνο να ακούνε μουσική, αλλά και να τη χρησιμοποιούν ως ήχο σε διάφορες λειτουργίες του κινητού. Στη Vodafone το κόστος αγοράς κάθε Welcome Τone είναι 1,785 ευρώ, ενώ τα RealΤones ξεκινούν από τα 2,99 ευρώ και φτάνουν ακόμα και τα 4,641 ευρώ, ανάλογα με το αν το τραγούδι είναι καινούργιο ή όχι. 4,5 ευρώ κοστίζει κάθε RealΤone στο ΜyΖone της Cosmote. Αντίστοιχα, στο site της Wind το κόστος είναι 4,65 ευρώ για κάθε RealΤone.

Βρείτε το τραγούδι
Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι και η υπηρεσία Μad Scanner, που προσφέρεται τόσο από τη Wind όσο και από τη Vodafone. Με κλήση στο 14432 για τους συνδρομητές Vodafone και 1432 για αυτούς της Wind και τοποθέτηση του κινητού κοντά στην πηγή που παίζει το τραγούδι που ακούει κανείς εκείνη τη στιγμή, μπορεί όποιος το επιθυμεί να μάθει ποιο είναι το τραγούδι που παίζει και στη συνέχεια απευθείας να το κατεβάσει. Η αναγνώριση γίνεται μέσα σε 20 δευτερόλεπτα από μια βάση δεδομένων με περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο τραγούδια και η ενημέρωση ολοκληρώνεται με μήνυμα που φτάνει στο κινητό και αναφέρει τον τίτλο του τραγουδιού και το όνομα του ερμηνευτή ή του συγκροτήματος. Το κόστος για κάθε χρήση της υπηρεσίας συνολικά φτάνει το 1,2 ευρώ για κάθε αναγνώριση.

Τo κόστος
● Μεμονωμένα τραγούδια: από 0,99 ευρώ έως 1,78 ευρώ
● Άλμπουμ: 12,5 ευρώ
● Realtones: από 4,5 ευρώ έως 4,65 ευρώ
● Πακέτα πολλαπλών αγορών: Wind Μusic Νon Stop 5,99 ευρώ για κατέβασμα 1.000 κομματιών τον μήνα

 

 

 

  

 


powered by HOTSoft.gr
ιντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες