Press here to visit the Homepage Press here to contact us.
Sunday, 18. August 2019  


Καλώς ήρθατε στο Βιοτεχνικό Πάρκο Ρεθύμνου (  ΒΙΟΠΑ ) Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τις πληροφορίες, έγγραφα, αιτήσεις που αναζητάτε σχετικά με το ΒΙΟ.ΠΑ. Ρεθύμνου.

 

Η ΚΡΗΤΗ ΠΑΕΙ ΑΘΗΝΑ, Η ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Το απόλυτο εκθεσιακό γεγονός για τους Κρητικούς επιχειρηματίες.

« Πανόραμα Κρητικών Προϊόντων, Τουρισμού, και Πολιτισμού»
15-18 Μαΐου 2009, Στάδιο TAE KWONDO στον Πειραιά


Πρωτοβουλία για την προβολή των Κρητικών προϊόντων, των πολιτιστικών της μνημείων και αξιών καθώς και των υψηλών υπηρεσιών στον τομέα του Τουρισμού, αναλαμβάνουν τα Επιμελητήρια των τεσσάρων Νομών της Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόκειται για το «Πανόραμα Κρητικών Προϊόντων, Τουρισμού, και Πολιτισμού» που θα πραγματοποιηθεί 15 - 18 Μαΐου 2009 στο στάδιο TAE KWONDO του Πειραιά σε μια προσπάθεια να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα κρητικά προϊόντα, να προβληθούν οι πολιτιστικές αξίες της Κρήτης, να αυξηθεί η επισκεψημότητα τουριστών από όλη την Ελλάδα ώστε να τονωθεί η τοπική αγορά.

Σε πρόσφατη συνάντησή τους οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηρακλείου κ. Νικήτας Δολαψάκης, Χανίων κ. Βαγγέλης Σπανουδάκης, Ρεθύμνου κ. Γιώργος Γιακουμάκης και Λασιθίου κ. Νίκος Τζανόπουλος, αποφάσισαν να αναλάβουν άμεσα δράσεις για την προώθηση και την επιτυχημένη έκβαση της εκδήλωσης που μπορεί να δώσει διέξοδο σε χιλιάδες επιχειρήσεις εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Με στόχο την κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων, οι επικεφαλής του επιχειρηματικού κόσμου της Κρήτης καλούν κάθε επιχειρηματία του νησιού που δραστηριοποιείται στους τομείς των Τροφίμων - Ποτών, Τουρισμού και Πολιτισμού να αξιοποιήσει την ευκαιρία προβολής της επιχείρησής τους και να συνδράμει με τη συμμετοχή του στην προσπάθεια τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

Κύρια επιδίωξη της Περιφέρειας Κρήτης και των τεσσάρων Επιμελητηρίων είναι να:

Προβάλλουν την κρητική διατροφή και τις ευεργετικές της επιδράσεις στην υγεία.
Προκαλέσουν το ενδιαφέρον στρατηγικών επιχειρηματικών εταίρων, όπως Super Market και αλυσίδες εστίασης ώστε να γνωρίσουν τα Κρητικά προϊόντα και να αναλάβουν τη διακίνηση τους.
Προσελκύσουν Έλληνες τουρίστες για τη ερχόμενη θερινή περίοδο προβάλλοντας τις υψηλές παρεχόμενες υπηρεσίες.
Αναδείξουν την Κρήτη ως προορισμό 4 εποχών.
Προωθήσουν τις ήπιες μορφές τουρισμού, τα αγροτουριστικά καταλύματα και τους θεματικούς προορισμούς που προσφέρει η Κρήτη.
Προβάλουν τον Κρητικό πολιτισμό.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Το «Πανόραμα Κρητικών Προϊόντων, Τουρισμού και πολιτισμού» περιλαμβάνει την ταυτόχρονη διοργάνωση τριών ειδικών εκθέσεων καθώς και μια πλειάδα παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων.
1. Εμπορική Θεματική Έκθεση Κρητικών προϊόντων (τρόφιμα -ποτά) «Πανόραμα κρητικών Προϊόντων». Λάδι (ελαιοκομικά), Κρασί και αποστάγματα, Γαλακτοκομικά, Κηπευτικά, Λουλούδια, Αρτοποιεία, Αρωματικά φυτά, αιθέρια έλαια -προϊόντα λαδιού, Βιολογικά προϊόντα.
2. Θεματική Έκθεση Κρητικού Τουρισμού «Πάμε Κρήτη»: Θεματικός τουρισμός και Καταλύματα, Τουρισμός Τεσσάρων Εποχών, φυσιολατρικός τουρισμός, Αγροτουρισμός, Θρησκευτικός τουρισμός, Εναλλακτικές μορφές τουρισμού, Μαζικός τουρισμός (ξενοδοχεία), Τουριστικοί πράκτορες, Ναυτιλιακές εταιρείες, Αεροπορικές εταιρείες.
3. Θεματική Έκθεση Κρητικού Πολιτισμού και Ιστορίας: «Κρητών Έπος»: Λαϊκοί καλλιτέχνες, Μουσικοί καλλιτέχνες, Χειροτεχνήματα (Λαϊκή τέχνη), Τοπική παράδοση, Μουσεία Κρήτης, Κρητικά Βιβλία, DVD, CD.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Partenariat με εκπροσώπους μεγάλων αλυσίδων, εστιατορίων και διανομέων
Σεμινάριο - επίδειξη Κρητικής κουζίνας «Μαγειρέψτε Κρητικά» (Λέσχη αρχιμαγείρων Κρήτης)
Ημερίδα «Κρητική διατροφή το εισιτήριο μακροζωίας»
Γευσιγνωσίες κρητικών προϊόντων (Κρασιού, Λαδιού, Μελιού, Γαλακτοκομικών) και βραβεύσεις των καλύτερων προϊόντων
Κέρασμα στην είσοδο με παξιμάδι, τυρί και τσικουδιά
Ημερίδα «Το μέλλον και οι προοπτικές του τουρισμού στην Κρήτη»
Εναλλακτικές μορφές τουρισμού
Θρησκευτικός Τουρισμός και Αγροτουρισμός στην Κρήτη
Μαζικός Τουρισμός και μεγάλες τουριστικές μονάδες
Partenariat με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων
Παρουσίαση κλασσικού κρητικού θεατρικού έργου
Βραδιές κρητικών χορών και μουσικής
Έκθεση κρητικής φωτογραφίας
Έκθεση ζωγραφικής με πίνακες κρητικών λαϊκών καλλιτεχνών,
Έκθεση Ξυλογλυπτικής
Διαγωνισμός κρητικής μαντινάδας
Αφιέρωμα «Μάχη της Κρήτης»

Παράλληλα υπάρχει μέριμνα για την προώθηση της δράσης σε εθνικό επίπεδο μέσα από την υλοποίηση ειδικού media plan που περιλαμβάνει εκπομπές αφιερώματα διαφήμιση, διανομή φυλλαδίων σε κυριακάτικη εφημερίδα και στοχευμένες δράσεις εντοπισμού και προσέλκυσης διευθυντών αγορών μεγάλων αλυσίδων, διανομέων, και καταστημάτων εστίασης.

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;

Η προβολή της αξίας των προϊόντων της κρητικής διατροφής τα τελευταία χρόνια, καθώς και οι προσπάθειες αξιόλογων εταιρειών της Κρήτης να προσεγγίσουν ξένες αγορές έχει συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας. Αντίθετα, καταγράφεται χαμηλή διείσδυση των κρητικών προϊόντων στην Εγχώρια αγορά.
Τα Κρητικά προϊόντα θα πρέπει να βρουν καλύτερη θέση στα ράφια καταστημάτων της χώρας και στο τραπέζι όλων των Ελλήνων.
Επίσης η Κρήτη πρέπει να αναδειχθεί σε προορισμό τεσσάρων εποχών, εύκολης πρόσβασης και υψηλής ασφάλειας με εγγυητή την ιερή κρητική φιλοξενία.
Για να γίνει αυτό, συντονισμένα, μαζικά, με όραμα και μέτρο, μέσα από μια μεγάλη διοργάνωση «Η Κρήτη Πάει Αθήνα» για να «συναντήσει η Ελλάδα την Κρήτη».

 

 

 

  

 


powered by HOTSoft.gr
ιντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες