Press here to visit the Homepage Press here to contact us.
Saturday, 17. August 2019  


Καλώς ήρθατε στο Βιοτεχνικό Πάρκο Ρεθύμνου (  ΒΙΟΠΑ ) Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τις πληροφορίες, έγγραφα, αιτήσεις που αναζητάτε σχετικά με το ΒΙΟ.ΠΑ. Ρεθύμνου.

 

Ηράκλειο: Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου απo το δήμο

 

Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου φιλοδοξεί να οργανώνει από φέτος και κάθε χρόνο ο δήμος Ηρακλείου. Ηδη ο δήμαρχος απηύθυνε επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη.


Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου διεκδικεί ο δήμος

Επιστολή Κουράκη στον Λιάπη

Τη φιλοδοξία να οργανώσει ένα διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου έχει ο δήμος Ηρακλείου. Ηδη το θέμα συζητείται αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης έχει ενημερώσει τον υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη.

Στην επιστολή του ο κ. Κουράκης ζητά τη συμπαράσταση του υπουργού Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι μπορεί στο Ηράκλειο να καθιερωθεί ένας τέτοιος θεσμός.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος αναφέρει:

“Κύριε υπουργέ,

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα την προετοιμασία για την διοργάνωση ενός ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην πόλη του Ηρακλείου. Με έρευνα σε βάθος και επαφές με προσωπικότητες του χώρου αυτού καταλήξαμε στο συμπεράσμα ότι μπορούμε να κάνουμε πράξη ένα όνειρο δεκαετιών για τον κινηματογράφο στην πόλη μας, που διαθέτει πολλές σύγχρονες αίθουσες και διατηρεί εδώ και περίπου 40 χρόνια μια ενεργό κινηματογραφική λέσχη, με ασυνήθιστα υψηλό αριθμό μελών.

Βασισμένοι στην πολυετή εμπειρία ανθρώπων με βαθειά γνώση του χώρου και πραγματική αγάπη για τον κινηματογράφο, είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να “μεταδώσουμε” αυτή τη γνώση και την αγάπη σε όλους τους Ηρακλειώτες, σε όλους τους Κρητικούς, δημιουργώντας ένα θεσμό πολιτισμού που έλειπε όχι μόνο από το Ηράκλειο, αλλά και από την Κρήτη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ηρακλείου.

Οι στόχοι μας είναι:

- Να καθιερωθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ηρακλείου ως ένας αξιόλογος και δυναμικός θεσμός ολόκληρης της Κρήτης στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, που θα έχει απήχηση και εκτός της Μεγαλονήσου, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό.

- Να αποτελέσει το φεστιβάλ πεδίο και μέσο διάδοσης νέων ιδεών, ανταλλαγής κουλτούρας και πολιτισμού και να συμβάλλει στην πληροφόρηση του κοινού για έναν κινηματογράφο που ξεπερνά τα συνήθη μέτρα.

- Να προσφερθούν στο κοινό της Κρήτης επιλεγμένες ταινίες που δεν καταφέρνουν να φτάσουν στις ελληνικές αίθουσες και παραμένουν μόνο στο περιορισμένο γεωγραφικό πεδίο της χώρας παραγωγής τους.

- Να δημιουργηθεί ένα είδος κινηματογραφικής γιορτής, με έντονη απήχηση στους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές, στους προσκεκλημένους, στους επισκέπτες, και στους σινεφίλ θεατές.

- Να έλθει ο απλός κόσμος κοντύτερα στον κινηματογράφο και τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας που συνοδεύουν ένα τέτοιο θεσμό.

- Να προβληθεί η Κρήτη στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό ως τουριστικός προορισμός που συνδυάζει την κουλτούρα και τον πολιτισμό.

Πρακτικά το φεστιβάλ θα πραγματοποιείται το μήνα Μάϊο, το τρίτο δεκαήμερο συγκεκριμένα και θα περιλαμβάνει την προβολή 50 περίπου διαφορετικών ταινιών μεγάλου μήκους σε τρεις κεντρικούς κινηματογράφους της πόλης. Ο προϋπολογισμός των παραπάνω προβολών και των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα τις συνοδεύουν, θα προσεγγίζει, όπως προκύπτει από τη σχετική μελέτη τις 400.000 ευρώ.

Η καθιέρωση αυτού του σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος μπορεί να γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, όταν συνδυαστεί και με άλλες επιλογές της τέχνης και της ανθρώπινης έκφρασης, όπως εικαστικές παρεμβάσεις, μουσικές εκδηλώσεις κλπ. πάντα με υψηλές προδιαγραφές, που θα περιλαμβάνουν προτάσεις από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Η οικονομική ενίσχυση που προαναφέραμε προορίζεται να καλύψει οργανωτικές και τεχνικές ανάγκες, λειτουργικά έξοδα, κόστος ταινιών, φιλοξενία των προσκεκλημένων (σκηνοθέτες, παραγωγοί, ηθοποιοί) κτλ, πιστεύουμε δε ότι σε σχέση με το μέγεθος του εγχειρήματος και την πολιτιστική σημασία του γεγονότος, το αίτημα είναι απολύτως αντικειμενικό.

Κύριε υπουργέ,

Γνωρίζοντας την αγάπη, το ενδιαφέρον και την ευαισθησία σας για τον πολιτισμό θα επιθυμούσαμε να έχουμε την κατ' αρχήν άποψη σας να στηρίξετε ενεργά την πρωτοβουλία μας προκειμένου να καθιερωθεί στην πόλη μας ένα πολιτιστικό γεγονός υψηλής ποιότητας και διεθνούς χαρακτήρα.

Είμαστε αισιόδοξοι για την συμπαράσταση και την έμπρακτη στήριξη της προσπάθειάς μας, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα καμία αξιόλογη πολιτιστική δράση του Δήμου Ηρακλείου δεν έχει τύχει σχετικής στήριξης από το υπουργείο Πολιτισμού. Ευελπιστούμε συνεπώς ότι η πρότασή μας θα αντιμετωπιστεί θετικά και θα υποστηριχθεί οικονομικά, ώστε να αποτελέσει την αφορμή αλλά και την ευκαιρία για να καθιερωθεί στην Κρήτη και το Ηράκλειο ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός που θα δώσει σημαντική ώθηση στα πολιτιστικά πράγματα μιας εξαιρετικά δυναμικής και με πλούσια πολιτιστική παράδοση περιοχής”.

 

 

 

 

  

 


powered by HOTSoft.gr
ιντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες