Press here to visit the Homepage Press here to contact us.
Tuesday, 20. August 2019  


Καλώς ήρθατε στο Βιοτεχνικό Πάρκο Ρεθύμνου (  ΒΙΟΠΑ ) Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τις πληροφορίες, έγγραφα, αιτήσεις που αναζητάτε σχετικά με το ΒΙΟ.ΠΑ. Ρεθύμνου.

 

To "Athens Video Art Festival 2010" ταξιδεύει στο Ρέθυμνο

Η 6η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων “Athens Video Art Festival 2010”, περιοδεύοντας στην Ελληνική περιφέρεια με την συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς παρουσιάζεται για πρώτη φορά 30 - 31 Ιουλίου στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς κερδίζοντας φορείς, κοινό, και την υποστήριξη περισσότερων από 7.200 καλλιτεχνών από 50 χώρες από όλο τον κόσμο. Η παρουσίαση του γεγονότος εντάσσεται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ρεθύμνου για το καλοκαίρι του 2010, στοχεύοντας στην ανάδειξη, εξέλιξη και εξάπλωση του σύγχρονου πολιτισμού και την επικοινωνία των ψηφιακών τεχνών μακριά από τα αστικά κέντρα.

Το κοινό της Κρήτης, θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει εντυπωσιακές προβολές video art, animation καθώς και εκθέσεις βίντεο – εγκαταστάσεων και ψηφιακής εικόνας (digital image), δίνοντας ενεργά το παρόν στην μεγάλη αυτή γιορτή του σύγχρονου πολιτισμού.

Θέλοντας να δοθεί μια επιπλέον έμφαση σε θέματα οικολογίας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης θα παρουσιαστεί η φετινή θεματική ενότητα «Feel Free To Feel Green», με «περιβαλλοντικά - ευαίσθητα» έργα όλων των κατηγοριών, που αφορούν την ευρύτερη σχέση του σύγχρονου Ανθρώπου με τη Φύση.

www.athensvideoartfestival.gr
Είσοδος Ελεύθερη

Animation Workshop

Στο πλαίσιο της μέγιστης δυνατής αξιοποίησης της απήχησης, της δυναμικής, αλλά και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του περιεχομένου και των δράσεων του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί workshop (animation), στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά Α βάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα ηλικίας (7 - 9 ετών), φτιάχνοντας την πρώτη animation δημιουργία τους.

Με αυτό το workshop οι μαθητές του Ρεθύμνου, θα «ταξιδέψουν» μαζί με έμπειρους animators από την βασική αρχή της δημιουργίας του σχεδίου έως τη σύνθεση της κίνησης.

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τον Ψηφιακό Πολιτισμό μέσα από την άμεση επαφή τους με ψηφιακές μορφές τέχνης, όπως το Animation.

Το συγκεκριμένο animation workshop θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου και ώρα 11:00 – 12:00 στο «ΣΠΙΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου (Πλ. Μικρασιατών, στην οδό Βερνάρδου δίπλα από το ωδείο)

Αναλυτικότερα,

Τίτλος Workshop: «ΖΩΝΤΑΝΕΥΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ»

Οι μαθητές της Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα οι μαθητές ηλικίας 7 – 9 ετών,  θα συμμετάσχουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για τις μαθησιακές ανάγκες  και την ηλικία τους animation workshop διάρκειας 45’ λεπτών.

Θα ξεκινήσουμε το workshop προβάλλοντας σε παιδιά διάφορα είδη κινουμένου σχεδίου. Στην συνέχεια θα γίνει μια επίδειξη πώς φτιάχνονται τα κινούμενα σχέδια χρησιμοποιώντας σκίτσα, το ένα μετά το άλλο, ώστε η διαδικασία να γίνει κατανοητή.

Με την βοήθεια digital tablets σε υπολογιστή θα σχεδιαστούν πάνω σε μια κενή σελίδα κάποια σκίτσα. Μετά, σε μια καινούρια κενή σελίδα θα σχεδιάσουμε ένα δεύτερο σκίτσο, μετά ένα τρίτο κ.λ.π. Μετά από καμιά δεκαριά σχέδια θα πατήσουμε PLAY και ξαφνικά τα σκίτσα θα ζωντανέψουν. Έτσι θα δούμε για παράδειγμα στην οθόνη ένα ψάρι να πηδάει έξω από το νερό και να ξαναμπαίνει μέσα, προκαλώντας τεράστιο κύμα. (SPLAAASH!!!!)

Με αυτό τον τρόπο θα αποκαλύψουμε το μυστικό της κινούμενης εικόνας στα παιδιά. Στην συνέχεια τα παιδιά θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο σε φύλλα χαρτιού. Θα πρέπει να σχεδιάσουν σκίτσα το ένα μετά το άλλο. Μόνο που αντί να είναι στον υπολογιστή και να πατήσουν PLAY θα πάρουν στα χέρια τους τις σελίδες και θα τις γυρίσουν πολύ γρήγορα.

Έτσι θα δημιουργήσουν το δικό τους κινούμενο σχέδιο.

Το κινούμενο σχέδιο αποτελεί την πιο προσφιλή προσλαμβάνουσα των παιδιών αυτής της ηλικίας αλλά και μια από τις πιο παλιές αλλά και πιο ταχέως αναπτυσσόμενες τεχνολογικά μορφές ψηφιακής τέχνης.

Οι ψηφιακές τέχνες είναι εξ ορισμού συνυφασμένες με ένα ακαδημαϊκό και ερευνητικό περιβάλλον, το οποίο και οδήγησε στην «γέννηση» και εξέλιξή τους.

Σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, που μέσα από ένα αναβαθμισμένο σύστημα Παιδείας σμιλεύεται και μαθαίνει να ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις των καιρών, αλλά και να τις χρησιμοποιεί με έναν εποικοδομητικό και δημιουργικό τρόπο, τόσο για την επικοινωνία με τους άλλους, όσο και για ανάπτυξη σε προσωπικό επίπεδο.

Συμμετοχή

Μέσω ενός τοπικού καλέσματος συμμετοχής το κοινό της Κρήτης έχει την δυνατότητα να λάβει μέρος στην μεγάλη αυτή γιορτή του ψηφιακού πολιτισμού υποβάλλοντας συμμετοχή με έργα τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν και στο πρόγραμμα επιλογής του “Athens Video Art Festival 2011”.

Κατηγορίες:

Video art, animation, installation art, digital image

Διευκρινήσεις:

•Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

•Δεν υπάρχει θεματικός περιορισμός.

•Δυνατότητα Επιλογής: Θέλοντας να δοθεί μια επιπλέον έμφαση σε θέματα οικολογίας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στην ειδική θεματική ενότητα του φεστιβάλ με τίτλο: «Feel Free To Feel Green» στην οποία παρουσιάζονται οικολογικά ευαίσθητα έργα ζητώντας από τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα καταθέτοντας την δική τους ξεχωριστή άποψη πάνω στα μεγάλα οικολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας. Με στόχο τη μέγιστη κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση του κοινού στην ενεργό δράση σε περιβαλλοντολογικά ζητήματα. Η θεματική αυτή είναι προαιρετική.

Για υποβολή συμμετοχής επικοινωνήστε στο info@athensvideoartfestival.gr

Γίνε εθελοντής!

Εάν θέλεις να χαθείς στη δίνη των ψηφιακών τεχνών ζώντας την εμπειρία του Athens Video Art Festival 2010 από κοντά, που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο 30 – 31 Ιουλίου, προσφέροντας εθελοντική εργασία είσαι ευπρόσδεκτος!

Που μπορείς να απευθυνθείς:

info@athensvideoartfestival.gr
volunteers@athensvideoartfestival.gr

 

 

 

  

 


powered by HOTSoft.gr
ιντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες