Press here to visit the Homepage Press here to contact us.
Tuesday, 20. August 2019  


Καλώς ήρθατε στο Βιοτεχνικό Πάρκο Ρεθύμνου (  ΒΙΟΠΑ ) Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τις πληροφορίες, έγγραφα, αιτήσεις που αναζητάτε σχετικά με το ΒΙΟ.ΠΑ. Ρεθύμνου.

 

Ιδρυμα Καινοτομίας -Αριστείας και Εκπαίδευσης για το Τουρισμό στη Κρήτη

Ευρεία σύσκεψη φορέων στην Περιφέρεια για την αποτίμηση της φετινής τουριστικής περιόδου και τον προγραμματισμό της επόμενης
Δύο ήταν τα θέματα που αναπτύχθηκαν σήμερα στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιου Καρούντζου και με την συμμετοχή των εκπροσώπων των ιδιωτικών φορέων της Κρήτης που σχετίζονται με θέματα τουρισμού, παρουσία και του τ. Υπουργού Τουρισμού κ. Ν. Σκουλά.

 

Ο προγραμματισμός της νέας τουριστικής περιόδου και το Ίδρυμα Αριστείας - Καινοτομίας και Εκπαίδευσης για τον Τουρισμό στην Κρήτη, δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη με την ευκαιρία του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κρητών. Για ότι αφορά το Ίδρυμα Αριστείας - Καινοτομίας και Εκπαίδευσης για τον Τουρισμό στην Κρήτη η Περιφέρεια Κρήτης ανέθεσε στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του νησιού την εκπόνηση της μελέτης. Στην συνέχεια θα συσταθεί μια Επιστημονική Επιτροπή και μια Επιτροπή Παρακολούθησης της συγκεκριμένης μελέτης.

Ο κ. Καρούντζος ζήτησε από όλους τους φορείς να συνεισφέρουν στην εκπόνηση της μελέτης για ότι αφορά τις βασικές κατευθύνσεις για την συγκρότηση του Ιδρύματος. Επίσης τόνισε ότι μέσα από την Επιτροπή Παρακολούθησης όλοι οι φορείς θα ενημερώνονται για τα στάδια εκπόνησης της μελέτης και πρότεινε να κατατεθούν γραπτά τις επόμενες ημέρες όλες οι σκέψεις των φορέων για το συγκεκριμένο θέμα διότι θα είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο υλικό που θα βοηθήσει τους μελετητές. Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε επίσης τους φορείς για τις προθέσεις της Περιφέρειας να βοηθήσει οικονομικά μέσω του ΕΣΠΑ σε ότι αφορά την τουριστική προβολή του νησιού για την επόμενη τουριστική περίοδο.
 

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των φορέων ανέπτυξαν τους προβληματισμούς, τις θέσεις και τις προτάσεις τους και ευχαρίστησαν τον κ. Καρούντζο για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε τον σκοπό της συνάντησης και επεσήμανε: «Σήμερα η συζήτηση επικεντρώνεται σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι να ανακοινώσουμε και να πάρει σάρκα και οστά το ότι ξεκίνησε η διαδικασία και η μελέτη που θα κληθούν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα να υλοποιήσουν και αυτό αφορά το Ίδρυμα Αριστείας - Καινοτομίας και Εκπαίδευσης για τον Τουρισμό, που είναι μια δέσμευση του Πρωθυπουργού , και αυτό υλοποιούμε σήμερα.

Αυτή τη μελέτη θα προσπαθήσουμε να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου, θα τεθεί στην συνέχεια σε δημόσια διαβούλευση τον Δεκέμβρη, έτσι ώστε η Κρήτη και η Ελλάδα με την βαριά της βιομηχανία που είναι ο τουρισμός να μπορεί να μπει σε ένα επίπεδο τεχνογνωσίας και προώθησης του τουριστικού προϊόντος όχι μόνο στην εγχώρια παραγωγή αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Άρα καλείται η Πανεπιστημιακή Κοινότητα να παίξει ένα ρόλο σημαντικό. Όχι απλά για ένα τμήμα του Πανεπιστημιακού χώρου που θα ασχολείται με τον τουρισμό, αλλά μια οργανωμένη μονάδα με μορφή και δημόσια αλλά και με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα που θα δώσει μια ώθηση για εκπόνηση πτυχίων και μεταπτυχιακών, τέτοιων που θα δίνει την δυνατότητα στην χώρα μας να εκπαιδεύει σωστά ανθρώπους που ασχολούνται γύρω από τον τουρισμό».

Αναφερόμενος στον δεύτερο άξονα ο κ. Καρούντζος υπογράμμισε: « Σήμερα είμαστε μπροστά στην διαδικασία του ότι τελειώνει η τουριστική περίοδος και μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο πρέπει να σχεδιάσουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες, την τουριστική προβολή εκείνη, έτσι ώστε να πιάσει τόπο ένα σημαντικό κεφάλαιο που υπάρχει για την τουριστική προβολή, με προτάσεις που θα ιεραρχηθούν από τους ίδιους τους φορείς. Βεβαίως μέχρι 31 Δεκεμβρίου υπάρχουν οι Νομαρχίες και τους θεσμούς πρέπει να τους σεβόμαστε. Για αυτό πέρα από αυτήν την συνάντηση που είχαμε με τους ιδιωτικούς φορείς σήμερα, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει μια ειδική συνάντηση μετά από τις προτάσεις που είχαμε από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και από τις προτάσεις που θα προκύψουν από τους ιδιωτικούς φορείς, μαζί με τους Νομάρχες και τους υποψήφιους Περιφερειάρχες για να τους ανακοινώσουμε τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε σαν Περιφέρεια Κρήτης. Σε αυτήν την προοπτική, σε αυτήν την μάχη, πρέπει να έχουμε κοντά και τους βουλευτές και έτσι θα γίνει επίσης μια συνάντηση και με αυτούς.»

«Σύντομα θα καθορισθούν τα πλαίσια και της τουριστικής προβολής και της ίδρυσης του ιδρύματος για τον τουρισμό.Το ίδρυμα θα έχει έδρα την Κρήτη και θα έχει Πανελλαδική, Πανεθνική και υπερεθνική εμβέλεια» κατέληξε ο κ. Καρούντζος.

 

 

 

  

 


powered by HOTSoft.gr
ιντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες