Press here to visit the Homepage Press here to contact us.
Sunday, 18. August 2019  


Καλώς ήρθατε στο Βιοτεχνικό Πάρκο Ρεθύμνου (  ΒΙΟΠΑ ) Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τις πληροφορίες, έγγραφα, αιτήσεις που αναζητάτε σχετικά με το ΒΙΟ.ΠΑ. Ρεθύμνου.

 

Εγκαινιάστηκε το πρώτο σύστημα πληροφόρησης επισκεπτών

                                                                                                               Το νέο αυτόματο σύστημα πληροφόρησης επισκεπτών εγκαινιάστηκε χθες το πρωί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού, στην είσοδο της μαρίνας, σε χώρο που παραχώρησε το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο, παρουσία αρχών και φορέων του τουρισμού. Πρωτοπόρο το Ρέθυμνο σε επίπεδο Κρήτης, καθώς το νέο σύστημα δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να ενημερωθεί άμεσα ακόμα και τα σαββατοκύριακα και τις αργίες για τα ξενοδοχειακά καταλύματα, τα εστιατόρια και φυσικά τις εκδηλώσεις του δήμου και της νομαρχίας και όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερώνονται άμεσα για όλα τα αξιοθέατα και τα δρώμενα της πόλης.

Ο διευθυντής της διεύθυνσης τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Ν.Α. Ρεθύμνου Μανόλης Μενιουδάκης τόνισε πως το νέο αυτό σύστημα πληροφόρησης έρχεται να συμπληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ενημέρωση των επισκεπτών: «Στόχος μας πάντα είναι ο επισκέπτης να φεύγει από την πόλη με τις καλύτερες για τον νομό μας εντυπώσεις. Ο ευχαριστημένος επισκέπτης είναι ο καλύτερος διαφημιστής ενός τόπου. Εμείς αυτό προσπαθούμε και εκεί εντάσσονται οι πληροφορίες που τους δίνουμε είτε σαν γραφεία τουρισμού, είτε σαν γραφεία πληροφόρησης, έντυπο υλικό και άλλα. Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι μια πολύ μοντέρνα πηγή πληροφόρησης και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινά από το Ρέθυμνο. Μέσα από αυτό, με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να κλείσει κανείς ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, να διαπιστώσει εάν υπάρχει διαθεσιμότητα, να δει τις τιμές και να συγκρίνει. Είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο. Πιστεύουμε ότι χρειάζονται συνολικά έξι ακόμα μηχανήματα στο νομό, τα οποία φιλοδοξούμε σύντομα να αποκτήσουμε».

«Αυτό το νέο σύστημα είναι ένα μεγάλο δώρο το οποίο έχουμε ζητήσει από καιρό. Ίσως χρειαζόταν να τοποθετηθεί σε κεντρικότερο σημείο, όπως είναι η πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη. Εύχομαι όλα να πάνε καλά γιατί μέσα από αυτό ο επισκέπτης μπορεί να πάρει πολλές πληροφορίες» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ξενοδόχων Νίκος Βουρβαχάκης.

«Η πληροφόρηση είναι το παν. Αυτό το σύστημα πληροφόρησης το χρησιμοποιούμε επί σειρά ετών στο εξωτερικό. Λύνει τα χέρια στον επισκέπτη αφού του δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεται άμεσα και θεωρώ το Ρέθυμνο πρωτοποριακό αφού πρώτο σε επίπεδο Κρήτης εφάρμοσε αυτό το σύστημα» τόνισε ο διευθυντής του ΕΟΤ Αυστρίας Παναγιώτης Σκορδάς, που ήταν παρών στα εγκαίνια.

Το νέο σύστημα ενημερώνει για τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες. Οι δυνατότητες διανυκτέρευσης παρουσιάζονται ξεκάθαρα με κινούμενες εικόνες, κείμενο και φωτογραφίες ενώ προβάλλονται παράλληλα και τα εστιατόρια. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας αναφερόμενος στα τεχνικά χαρακτηριστικά είπε: «Το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόζεται στην Ευρώπη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτά τα συστήματα χωρίζονται σε τρία κομμάτια. Το πρώτο κομμάτι είναι η κεντρική κολώνα που έχει την οθόνη αφής χωρισμένη σε κατηγορίες, ξεκινώντας με αναζήτηση καταλυμάτων, στη συνέχεια έχει τομέα γαστρονομίας, υπηρεσίες, καταστήματα και ιστοσελίδες της νομαρχίας και του δήμου, πληροφορίες για αξιοθέατα και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παρέχει ακόμα και τη δυνατότητα αποστολής email μαζί με μια φωτογραφία που βγάζει με web camera. Υπάρχει εκτυπωτής για εκτύπωση πληροφοριών ενώ υπάρχει και ένας φωτεινός πίνακας για περισσότερα άτομα, όπου προβάλλονται οι επιχειρήσεις με κάθε λεπτομέρεια. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί μέσω τηλεφώνου δωρεάν να επικοινωνήσει με τις επιχειρήσεις που επιθυμεί. Η τηλεφωνική σύνδεση είναι προσφορά της νομαρχίας και ευχαριστούμε πολύ για αυτό

Υπάρχει τέλος και ο τοπικός χάρτης όπου με φωτεινές λυχνίες θα αναδεικνύονται τα σημαντικά σημεία της πόλης και των επιχειρήσεων. Όλες οι πληροφορίες είναι μεταφρασμένες σε τέσσερις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά» σημείωσε ο κ. Μαρκος Χαραμπόπουλος.

Το Ρέθυμνο τιμά την ημέρα τουρισμού με διήμερες εκδηλώσεις. Χθες, εκτός από τα εγκαίνια του νέου συστήματος πληροφόρησης, εγκαινιάστηκε στην αίθουσα του Αγίου Φραγκίσκου έκθεση με τίτλο «Επιστροφή στο Ρέθυμνο» ενώ το απόγευμα στο Σπίτι του Πολιτισμού ακολούθησε βράβευση ανθρώπων, η συμβολή των οποίων είναι καθοριστική στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νομού. Σήμερα μάλιστα το απόγευμα αναμένεται να αναβιώσει και ο κρητικός παραδοσιακός γάμος στις έξι και μισή το απόγευμα με τα δρώμενα να ξεκινούν από τρία διαφορετικά σημεία καταλήγοντας στην πλατεία Μικρασιατών όπου θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι

 

 

 

  

 


powered by HOTSoft.gr
ιντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες